Smerter i Ankel og Fod

Smerter i fod og ankel kan skyldes akutte eller overbelastningsskader og stammer hyppigst fra ledbånd, brusk eller muskler. I Svendborg Sportsklinik arbejder vi altid efter at behandle den grundlæggende årsag til problemet – ikke kun symptomerne.

Ankelforstuvning er blandt de hyppigste sportsskader i Danmark. Efter en grundig undersøgelse består din behandling af en kombination af mobilisering af fodled, smertebehandling af muskler og ledbånd samt progressiv genoptræning. På den måde kan du reducere risikoen for at komme til skade igen.

Hælspore, eller fascitis plantaris, er en hyppig overbelastningsskade der oftest opstår på grund af den måde du belaster din fod på. Behandlingen består af en kombination af elementer som progressiv styrketræning, justering af fodtøj, justering af træningsmængde- og type. Behandlingen vil altid blive rettet imod dit forløb – og der er sjældent en ”one size fits all” behandling.

Smerter i achillessenen skyldes oftest tendinopati, tidligere kaldet tendinitis. I den længerevarende fase (+3 mdr.) vil behandlingen bestå af et træningsprogram der kan styrke din achillessene på en kontrolleret måde. Det er helt centralt for behandlingen at din træningsbelastning bliver justeret løbende

Muskelproblemer omkring skinneben og ankel kan være skinnebensbetændelse, compartment syndrom, eller andre overbelastningsskader. Behandlingen af disse varierer en del afhængigt hvordan det er opstået, så behandlingsforløbet vil blive sammensat præcis til dig.

Ring eller skriv til os, hvis du er i tvivl om vi kan hjælpe dig.