Behandling

Vroes behandling tager altid udgangspunkt i en grundig undersøgelse af din skade og en kortlægning af måden du belaster dig på. Ud fra analyserne skræddersyr vi det rette behandlingsforløb til dig, typisk med en kombination af behandling ved briks og træning.

Talrige videnskabelige undersøgelser har dokumenteret positive effekter af træning i forbindelse med de fleste skader, heriblandt sportsskader. Derfor vil en grundlæggende del af din behandling være træning. Træning er dog sjældent tilstrækkelig og du vil derfor kunne modtage anden behandling med udgangspunkt i MT (Muskoloskeletal fysioterapi), Mulligan conept, MDT (McKenzie) og akupunktur.

Læs mere om hvordan vi behandler i menuen “behandling”, hvor du finder forskellige kropsregioner.

Typer af genoptræning

Genoptræning

Når vi har undersøgt dit problem vil en del af din behandling bestå af genoptræning. Det kan foregå på flere forskellige måder, men her er de mest almindelige beskrevet.

Længden af forløbet kan variere, men hvis det er nødvendigt for dit mål at du øger muskelmasse varer forløbet mindst 8 uger.

Personlig genoptræning

Du træner sammen med din sportsfysioterapeut der justerer ind efter dine behov, sæsonplanen og dagsformen. 

Personlig træning/genoptræning er særligt godt, hvis du er usikker på hvad du må eller kan, med din skade.

Selvtræning

Vi tilrettelægger et genoptræningsforløb, som du selv varetager – enten i fitnesscenter eller hjemme.

Programmet justerer vi når vi ses til dine konsultationer.

Sportsskader

Sports- og træningsskader kategoriseres ofte som akutte- eller overbelastningsskader. Vi behandler begge typer stiler altid imod at finde årsagen til dit problem. Skader kan skyldes hændelige uheld, men ofte kan der findes en eller flere faktorer som kan forværre problemet.

Når vi behandler sportsskader starter vi med at få kontrol over problemet og dernæst hurtigst muligt at få dig tilbage til træning, der kan vedligeholde eller forbedre din præstation når du skal tilbage til sport.

Vi behandler sportsskader i hele kroppen.

sportsudøver med medalje

Sportshold

Hvis din forening eller sportshold har brug for at få proffesionaliseret behandlingen og skadesforebyggelsen på holdet kan Svendborg Sportsklinik lave et setup der passer til jeres behov. Sportsfysioterapeutens vigtigste rolle er at holde truppen kampklar igennem hele sæsonen, hellere igennem forebyggelse af skader end behandling af dem.

Sideløbende med skadesforebyggelse- og behandling tilbyder vi præstationsforbedrende trænings af agility, styrke eller kondition mm.

Vi har tidligere arbejdet med elitesportshold fra basketball, rugby, judo med flere, og vil helt sikkert kunne hjælpe jer med at lave et setup som kan holde flest muligt spillere kampklar igennem sæsonen.

Kontakt os og få en snak om vores muligheder for at hjælpe jer.

Første besøg

Hos Svendborg Sportsklinik får du specialiseret behandling af sportsskader.
Du skal medbringe et lagen/håndklæde samt træningstøj og indendørssko. Hvis du har notater fra tidligere behandling, scanninger eller lignende må du gerne medbringe dem her.