Ekspert i behandling af børneskader

Børn får mange af de samme skader som voksne, men størstedelen er overbelastningsskader i hæl og knæ, som kun børn kan få.

Et barn deltager aktivt i en træningssession under opsyn af en specialiseret fysioterapeut

Når ens barn bliver skadet, er det oftest en kilde til stor frustration for både forældre og børn. De aktive børn bliver svære at genkende uden fodbold, håndbold, gymnastik, eller al anden aktivitet, de laver.

Almindelige årsager til overbelastningsskader hos børn

Meget højt aktivitetsniveau i skole og fritid.

For hurtig øgning af træningsmængde.

Sportsgrene med meget løb og hop, f.eks. fodbold, håndbold og gymnastik.

Ændring af klub eller sport, som ændrer den vandte træningstype.

Kontakt os for udredningen og behandling af jeres barns smerter. Book en tid i dag og kom i gang med at bevæge dig frit.
 Et barn i smerte, der holder sit knæ på skøjtebanen, søger hjælp og behandling for deres knæskade

Almindelige symptomer ved børns over-belastninger

Jagende smerter, der enten opstår gradvist, eller ved én enkelt bevægelse.

Når smerten først er begyndt, tager det typisk et halvt til helt døgn, før de er helt væk igen.

Hævelse og ømhed foran på knæet ved Osgood Schlatter og Sinding-Larsson-Johansson.

Smerter i hælen ved Severs, ofte værst når man går med bare tæer eller fodboldstøvler.

Det kan virke helt umuligt, både som barn og forældre, at finde ud af, hvornår det er ok at gå i gang igen.

Behandling af børns overbelastningsskader:

t barn modtager behandling og træning i Svendborg Sportsklinik for overbelastningsskader som Osgood-Schlatter og Severs

I Svendborg Sportsklinik behandler vi Osgood-Schlatter, Severs og de andre overbelastningsskader med en blanding af kontrolleret belastning og gradvis optræning, så barnet kommer sikkert tilbage til sporten. 

Afhængigt at barnets fysiske modning og skadens varighed kan styrketræning være en effektiv behandling, men dette bør altid afgøres i samarbejde med en fysioterapeut med erfaring inden for området.

Book en tid, eller kontakt os, så vi kan hjælpe dit barn tilbage til sport.

Overvinding af børneskader ved Svendborg Sportsklinik

“Da vores datter på 11 år igennem lang tid havde klaget over smerter i sit knæ, og vi havde slået det hen med vokseværk tog vi hende med hen til Stig. Han var god til at stille spørgsmål/snakke så vores datter kunne forstå ham og ikke følte sig snakket hen over hovedet på. Med smil, snak og grundighed fik Stig fundet problemet, som gav knæsmerter.

Ved hjælp af øvelser, gennemgået grundigt så vi ikke var i tvivl om hvordan de skulle udføres hjemme, har han hjulpet vores datter af med hendes smerter i knæet. Tak.”

Sine

Mor til aktiv pige på 11 år

FAQ: Behandling af børneskader

Hvor lang tid tager det at komme af med Schlatter knæ?

Fanger man symptomerne inden for den første måned er der meget, der tyder på, at man kan forebygge de mest alvorlige problemer. Man skal stadig være opmærksom på forværringer, men det er til at styre.

Hvis man ikke fanger problemet i opløbet, har det lidt længere udsigter. Vi ser ofte børn, der har haft smerter igennem 6-12 måneder, og her skal man regne med et forløb på 2-3 måneder.

Gør man ingenting, risikerer man at have smerter helt ind i voksenlivet – hvilket kan være enormt frustrerende og begrænsende.

Jeg har fået at vide, at jeg skal holde to ugers pause og så starte til håndbold igen, passer det?

Både ja og nej. Det kan være en rigtig god ide at have en 2 ugers pause, men det skal ikke stå alene. Man bør lave en gradvis optrapning til almindelig aktivitet efterfølgende. Det kan for eksempel være med 20 min aktivitet om dagen inkl. fodbold i frikvarteret.

Hvordan skal vi som forældre forholde os, når vores barn gerne vil spille?

Det er en svær situation at stå i som forældre, fordi børnene ofte undlader at fortælle, hvor ondt de har – og fordi de så gerne vil dyrke deres sport. Barnet må gerne kunne mærke sit knæ eller hæl, men det må ikke gøre ondt. Ved længerevarende problematikker anbefaler vi, at man konsulterer en af vores specialister på området, fordi der kan det være meget svært at navigere i som forældre.

Træn selv hjemmeøvelser til rehabilitering af børneskader:

Læs mere om børneskader:

Sådan arbejder vi med behandling i Svendborg Sportsklinik

Sådan arbejder vi med behandling i Svendborg Sportsklinik

Skadeshåndtering og behandling  er ofte meget forskelligt fra faggruppe til faggruppe og fra fysioterapeut til fysioterapeut. I Svendborg Sportsklinik er vores mål altid at hjælpe dig til at kunne håndtere dit problem samt forebygge at det opstår igen.Vores tilgang...