
Slidgigt, også kaldet artrose, er særdeles udbredt i Danmark, med en hyppighed på 70% i hofter eller knæ blandt +65 årige.
I Svendborg Sportsklinik hjælper vi dig tilbage til et aktivt liv, til trods for ledsmerter
ALMINDELIGE ÅRSAGER TIL SLIDGIGT
Inaktivitet og lav muskelstyrke øger risikoen
Hård belastning og skader fra sport i ungdomsårene
Alder: Jo ældre, des højere risiko
Genetik: Har du slidgigt i familien øges sandsynligheden for at man får det selv.

Almindelige konsekvenser af slidgigt
Det bliver hårdt at løbe (eller gå) korte ture.
Det bliver hårdt at komme op fra gulvet
Det bliver hårdt at lave havearbejdet
Mere tendens til smerter i kroppens led og muskler.
Øget risiko for livsstilssygdomme / befolkningssygdomme.
Behandling af slidgigt

Når man først har fået slidgigt, kan man (endnu) ikke opbygge brusken igen. Det man dog kan gøre er at forbedre sin funktionsevne i hverdagen, til trods for slidgigt.
Igennem de seneste 20 år er der kommet særdeles overbevisende videnskabeligt belæg for, at træning er effektivt som redskab til behandling af slidgigt. I flere tilfælde lige så effektivt som kirurgi, endda med særdeles mange positive sidegevinster – bare uden de mange bivirkninger.
For at kunne træne effektivt og få kontrol over sine smerter lægger vi i Svendborg Sportsklinik vægt på, at man forstår sine smerter, hvilket ligeledes er videnskabeligt understøttet.
FAQ: ARTROSE / SLIDGIGT OG FYSIOTERAPI
Slider man ikke brusken mere ned, når man træner med slidgigt?
Du kan læse mere under “Smerter og træning”.
Jeg får ondt imens jeg træner, gør det ikke bare gigten værre?
Hvor meget skal man træne for at opnå effekt?
Sagen er den, at når man begynder at træne skal der næsten ikke noget til for at man forbedrer sig, men når man har været i gang noget tid kræver det mere.
Vores bedste råd til dig, der skal i gang med at træne er, at bygge nogle gode træningsvaner op. Vi kan allesammen komme i god form på 8 uger, men varig forandring kræver nye vaner i hverdagen.
Simple råd til træning og slidgigt:
Disse artikler kan have din interesse:
Den hårde rejse mod topform: Rasmus Priergaard og Svendborg Sportsklinik i kampen om præstationsoptimering
Motorsport som Supermotard og Motorcross er ekstremt krævende både fysisk og mentalt. Forestil dig, at du hele tiden er et splitsekund fra at falde og komme alvorligt til skade - samtidigt med at dine arme syrer til og du er presset på konditionen! I Svendborg...
Sådan arbejder vi med behandling i Svendborg Sportsklinik
Skadeshåndtering og behandling er ofte meget forskelligt fra faggruppe til faggruppe og fra fysioterapeut til fysioterapeut. I Svendborg Sportsklinik er vores mål altid at hjælpe dig til at kunne håndtere dit problem samt forebygge at det opstår igen.Vores tilgang...
Step by step guide til genoptræning efter akut skade
Vrid i ankel eller knæ kan være svære at undgå, men når skaden er sket kan man gøre meget for at komme hurtigere tilbage til sport. Kort men godt: Sådan genoptræner du effektivt efter akut skade.Step 1: kontrol af skader I første step handler det ene og alene om at...