
Uanset om smerter i skulderen skyldes sportsskader, fitness eller arbejde, så kan de være enormt belastende i hverdagen og forhindre os i at gøre de ting, som vi gerne vil.
Almindelige årsager til skuldersmerter
Smerter i skulderen kan opstå akut, eller over længere tid.
Forkert løfteteknik i fitness.
Overbelastning grundet sport, fitness eller arbejde.
Dårlig stabilitet omkring skulderleddet og skulderbladdet.
Skade på strukturer som rotatorcuff, ledlæbe, AC-led mv.
Hårde landinger, slag eller tacklinger i sport.
Afklemning af nerver i nakken kan forårsage skuldersmerter.

Almindelige symptomer ved skade i skulderen
Afklemning i skulderen når armen bruges.
Træthed i nakke, skulder og arm.
Jagende smerter ved kast.
Instabilitet: Følelsen af instabilitet kan både være i yderstillinger, eller når armen hænger slapt ned.
Behandling af skuldersmerter

Ved skuldersmerter vil forløbet ofte bestå af behandling af smertefulde muskler og ledforbindelser – efterfulgt af genoptræning, der er bygget op efter dine målsætninger og den sport eller aktivitet du skal tilbage til, uanset om det er håndbold, paddle tennis, tennis, styrketræning eller noget helt femte.
Vi tilbyder også skræddersyede sportsrehabiliterings- og træningsprogrammer for optimal restitution og præstation i sportsaktiviteter.
Overvind skuldersmerter med hjælp fra fysioterapi
“I Svendborg Sportsklinik fik jeg hjælp til at håndtere mine skuldersmerter, som altid kom når vi skulle løfte overhead press til holdtræning. Jeg fik hjælp til både smertebehandlingen da skulderen gjorde super ondt og til løfteteknikken, da jeg skulle tilbage til den tunge træning, som jeg holder af :-)”
Charlotte
Fitness træner
Mikkel
Håndboldspiller
Rasmus
Tømrerlærling (og fodboldspiller).
FAQ: Behandling af skuldersmerter
Hvorfor får jeg ondt i skulderen, når jeg spiller paddle tennis?
Det svar, som vi oftest kommer frem til er, at du er kommet for hurtigt i gang med en hård belastning. Kroppen skal langsomt vænnes til belastningen – og hvis det er 5-10 år siden, at du trænede tennis eller badminton, så skal du dosere stille og roligt. Et forslag til dosering kunne være som følger: 2-3 uger med maks. én time ad gangen op til to gange ugentligt. Efter dette 2-3 uger med 1-1½ time 2 gange ugentlig i 3 uger. Efter dette er både skulder, knæ, albuer og ryg mere vant til belastningen, og du kan træne uden de store bekymringer.
Hvad skal jeg gøre, når jeg får ondt i skulderen ved bænkpres?
Skuldersmerter, som følge af bænkpres, kommer typisk af en kombination af to faktorer: 1. For stor træningsmængde på forsiden af skulderen og brystet 2. Dårlig løfteteknik. Første skridt i behandlingen er at sikre at mobiliteten i dine skuldre er den samme – det kan du gøre ved hjælp af strækøvelser, som for eksempel sleepers stretch. Andet skridt er at sørge for, at du træner cirka lige så meget på bagsiden af skulderen som på forsiden. I en periode skal du måske træne lidt mere bagside. Tredje skridt er at få en bedre teknik til sin bænkpres og sin skulderpres – tjek Youtube eller spørg en rutineret træner eller fysioterapeut.
Hvordan kan man behandle en skudarm fra håndbold?
Kort forklaret vil vi hjælpe dig til en bedre muskelbalance i skulderen, så dine muskler igen kan styre skulderleddet. Det gør vi ved en kombination af styrkeøvelser og stabilitetsøvelser for skulderen. Oftest arbejder vi også med de stramme muskler, som skal slappe mere af, for at muskelbalancen kan blive optimal igen. På den måde kan du igen holde til at spille håndbold uden at bekymre dig om skulderen.
Træn selv skuldrehabiliteringsøvelserne hjemme
Disse artikler kan have din interesse:
Den hårde rejse mod topform: Rasmus Priergaard og Svendborg Sportsklinik i kampen om præstationsoptimering
Motorsport som Supermotard og Motorcross er ekstremt krævende både fysisk og mentalt. Forestil dig, at du hele tiden er et splitsekund fra at falde og komme alvorligt til skade - samtidigt med at dine arme syrer til og du er presset på konditionen! I Svendborg...
Sådan arbejder vi med behandling i Svendborg Sportsklinik
Skadeshåndtering og behandling er ofte meget forskelligt fra faggruppe til faggruppe og fra fysioterapeut til fysioterapeut. I Svendborg Sportsklinik er vores mål altid at hjælpe dig til at kunne håndtere dit problem samt forebygge at det opstår igen.Vores tilgang...
Step by step guide til genoptræning efter akut skade
Vrid i ankel eller knæ kan være svære at undgå, men når skaden er sket kan man gøre meget for at komme hurtigere tilbage til sport. Kort men godt: Sådan genoptræner du effektivt efter akut skade.Step 1: kontrol af skader I første step handler det ene og alene om at...