Ekspert i behandling af skuldersmerter

Overvind skuldersmerter. Genvind dit fulde bevægelsespotentiale, nyd livet fuldt ud.

Specialiseret undersøgelse og behandling af skuldersmerter i Svendborg Sportsklinik

Uanset om smerter i skulderen skyldes sportsskader, fitness eller arbejde, så kan de være enormt belastende i hverdagen og forhindre os i at gøre de ting, som vi gerne vil. 

Almindelige årsager til skuldersmerter

Smerter i skulderen kan opstå akut, eller over længere tid.

Forkert løfteteknik i fitness.

Overbelastning grundet sport, fitness eller arbejde.

Dårlig stabilitet omkring skulderleddet og skulderbladdet.

Skade på strukturer som rotatorcuff, ledlæbe, AC-led mv.

Hårde landinger, slag eller tacklinger i sport.

Afklemning af nerver i nakken kan forårsage skuldersmerter.

Få hjælp til behandling af dine skuldersmerter ved at booke en tid i dag, eller kontakte os.
En ældre kvinde holder sin skulder i smerte

Almindelige symptomer ved skade i skulderen

Afklemning i skulderen når armen bruges.

Træthed i nakke, skulder og arm.

Jagende smerter ved kast.

Instabilitet: Følelsen af instabilitet kan både være i yderstillinger, eller når armen hænger slapt ned.

Behandling af skuldersmerter

</p>
<p>Billede af en behandler, der giver en terapeutisk massage til skulderen på en klient under en behandlingssession
Hos Svendborg Sportsklinik er både Andreas og Stig specialiserede i effektiv behandling af smerter i skulderen. Ved hjælp af grundig fysioterapeutisk undersøgelse finder vi årsagerne til smerterne og problemerne og tilrettelægger ud fra det en skræddersyet behandlingsplan.

Ved skuldersmerter vil forløbet ofte bestå af behandling af smertefulde muskler og ledforbindelser – efterfulgt af genoptræning, der er bygget op efter dine målsætninger og den sport eller aktivitet du skal tilbage til, uanset om det er håndbold, paddle tennis, tennis, styrketræning eller noget helt femte. 

Vi tilbyder også skræddersyede sportsrehabiliterings- og træningsprogrammer for optimal restitution og præstation i sportsaktiviteter.

Start din vej imod smertefrihed ved at booke en tid nu!

Overvind skuldersmerter med hjælp fra fysioterapi

“I Svendborg Sportsklinik fik jeg hjælp til at håndtere mine skuldersmerter, som altid kom når vi skulle løfte overhead press til holdtræning. Jeg fik hjælp til både smertebehandlingen da skulderen gjorde super ondt og til løfteteknikken, da jeg skulle tilbage til den tunge træning, som jeg holder af :-)”

Charlotte

Fitness træner

“Stig hjalp mig tilbage til håndbold efter, at jeg havde fået skudarm. Jeg havde gået til lidt forskelligt behandling inden, men følte virkelig at jeg fik styr på mine skuldersmerter, så jeg kunne komme tilbage til håndboldbanen uden smerter”

Mikkel

Håndboldspiller

“Hos Svendborg Sportsklinik fik jeg en super hurtig og effektiv behandling af de skuldersmerter jeg havde gennem nogle måneder på mit arbejde som tømrerlærling. De varmeste anbefalinger herfra”

Rasmus

Tømrerlærling (og fodboldspiller).

FAQ: Behandling af skuldersmerter

Hvorfor får jeg ondt i skulderen, når jeg spiller paddle tennis?

Det svar, som vi oftest kommer frem til er, at du er kommet for hurtigt i gang med en hård belastning. Kroppen skal langsomt vænnes til belastningen – og hvis det er 5-10 år siden, at du trænede tennis eller badminton, så skal du dosere stille og roligt. Et forslag til dosering kunne være som følger: 2-3 uger med maks. én time ad gangen op til to gange ugentligt. Efter dette 2-3 uger med 1-1½ time 2 gange ugentlig i 3 uger. Efter dette er både skulder, knæ, albuer og ryg mere vant til belastningen, og du kan træne uden de store bekymringer.

Hvad skal jeg gøre, når jeg får ondt i skulderen ved bænkpres?

Skuldersmerter, som følge af bænkpres, kommer typisk af en kombination af to faktorer: 1. For stor træningsmængde på forsiden af skulderen og brystet 2. Dårlig løfteteknik. Første skridt i behandlingen er at sikre at mobiliteten i dine skuldre er den samme – det kan du gøre ved hjælp af strækøvelser, som for eksempel sleepers stretch. Andet skridt er at sørge for, at du træner cirka lige så meget på bagsiden af skulderen som på forsiden. I en periode skal du måske træne lidt mere bagside. Tredje skridt er at få en bedre teknik til sin bænkpres og sin skulderpres – tjek Youtube eller spørg en rutineret træner eller fysioterapeut.

Hvordan kan man behandle en skudarm fra håndbold?

Kort forklaret vil vi hjælpe dig til en bedre muskelbalance i skulderen, så dine muskler igen kan styre skulderleddet. Det gør vi ved en kombination af styrkeøvelser og stabilitetsøvelser for skulderen. Oftest arbejder vi også med de stramme muskler, som skal slappe mere af, for at muskelbalancen kan blive optimal igen. På den måde kan du igen holde til at spille håndbold uden at bekymre dig om skulderen.

Træn selv skuldrehabiliteringsøvelserne hjemme

Disse artikler kan have din interesse:

Senfølger efter hjernerystelse – værd at vide

Af; Janne Holm, Fysioterapeut og Osteopatstuderende Hvad er en hjernerystelse?En hjernerystelse opstår, når hjernen bliver udsat for en kraft der gør at den rammer mod det indvendige af kraniet. Det kan ske ved et direkte traume mod kraniet, men det kan også ske...