Behandling af ankelsmerter for mobilitet og lindring

Frigør dig fra ankelsmerter. Genvind bevægelighed, omfavn livet.

En professionel fysioterapeut udfører behandling af foden for at lindre smerte.

Almindelige årsager til smerter i ankel og fod

Uanset om det drejer sig om ankelforstuvninger, hælsporer eller smerter i Achillessenen, kan ankelsmerter begrænse vores evne til at gå, stå og deltage i sportsaktiviteter. Ubehandlet ankelsmerter kan føre til kroniske problemer og reduceret mobilitet i ankelleddet.

Forstuvninger eller forstrækninger af anklen.

Ankelbrud eller knoglebrud i anklen.

Smerter i Achillessenen (tendinopati / tendinitis / tendinose).

Hælsporer eller plantar fasciitis.

Fibersprængning i læggen.

Shin splints, almindelige overbelastningsskader i underbenet.

Få hjælp til behandling af dine ankelsmerter ved at booke en tid i dag, eller kontakte os.

Billede af en ældre kvinde, der oplever ankelsmerter og holder om sin ankel.

Almindelige symptomer ved ankelsmerter

Smerter: Intensitet og placering varierer afhængigt af årsagen.

Hævelse: Inflammation omkring ankelleddet.

Stivhed: Nedsat mobilitet og ubehag.

Blå mærker: Synlig misfarvning efter den akutte skade.

Instabilitet: Følelse af svaghed eller ustabilitet i hverdagen.

Vanskeligheder med at gå og løbe: Udfordringer med at belaste eller gå.

Klik- eller poplyd: Fornemmelse under bevægelse af ankelleddet.

Begrænset bevægelighed: Nedsat fleksibilitet i foden.

Behandling af ankelsmerter:

En professionel behandler anvender tapeteknikker og et kompressionsbind på en klient med ankelsmerter på sportsklinikken.

Hos Svendborg Sportsklinik er vores erfarne fysioterapeuter specialiserede i effektiv behandling af smerter i fod og ankel forårsaget af skader. Vi tilbyder skræddersyede behandlingsmuligheder til ankelskader, hælsporer, smerter i akillessenen og muskelproblemer.

I vores dybdegående procedurer for fysioterapien tager vi fat på årsagerne til smerten og fremmer helingen gennem ledmobilisering, smertehåndtering og progressiv genoptræning.

Vi tilbyder også skræddersyede sportsrehabiliterings- og træningsprogrammer for optimal restitution og præstation i sportsaktiviteter, der involverer anklen.

Tag det første skridt mod restitution nu!

Overvinding af ankelsmerter ved hjælp af fysioterapi

Efter at jeg forstuvede min ankel kraftigt i en kamp hjalp Svendborg Sportsklinik mig tilbage til fodbold – væsentligt hurtigere end jeg troede var muligt. Lige fra den første diagnosticering til behandling, genoptræning og rådgivning var de med og super skarpe.”

Rasmus

Fodboldspiller

“Svendborg Sportsklinik hjalp mig med mine smerter i achillessenen, som jeg har haft igennem 10 år. Nu kan jeg spille basketball på den måde som jeg plejer uden at få ondt. Desuden kan jeg spille paddle tennis og løbe uden problemer. Behandlingsforløbet var super målrettet og struktureret, så jeg hele tiden vidste hvad jeg havde at arbejde med.”

Frederik

Basketballspiller

“Fysioterapiklinikken forvandlede min rejse med ankeltendinitis. Deres omfattende behandling, herunder manuel terapi og målrettede øvelser, lindrede min smerte og gav mig redskaber til egen håndtering.”

Mette

Tennisspiller

FAQ: Ankelssmerter og fysioterapibehandlinger

Hvor lang tid tager det at komme sig efter ankelforstuvning?

Genoptræningstiden varierer en del fra person til person. Ledbåndene vil være 3-6 måneder om at være fuldt helede, men langt de fleste kan løbe igen efter 1 måned. En typisk genoptræningstid fra skaden sker til man er tilbage på banen er imellem 2-3 måneder, når anklen har været meget hævet og misfarvet. I svære tilfælde opstår der bruskskade og bone bruise (blåt mærke i knoglen), når man forstuver anklen, og i disse tilfælde er genoptræningen væsenligt længere – op 6-18 måneder.

Vil fysioterapi for ankelsmerter være ubehagelig?

Fysioterapi i sig selv bør ikke medføre overdreven ubehag. Dog kan visse terapeutiske teknikker eller øvelser resultere i mildt ubehag eller midlertidig ømhed. Det er vigtigt at kommunikere med os om eventuelle fornemmelser, du oplever under behandlingssessionerne.

Kan jeg lave øvelser derhjemme for at hjælpe med ankelsmerter?

Ja, vi vil give dig en række øvelser, som du kan udføre derhjemme. Disse øvelser er designet til at forbedre styrken, fleksibiliteten og stabiliteten i ankelleddet. Det er vigtigt at følge de foreskrevne øvelser og retningslinjer for at sikre korrekt teknik og gradvis fremgang.

Kan fysioterapi alene behandle alle typer ankelsmerter?

Fysioterapi er en almindelig og effektiv behandling for mange typer ankelsmerter. Vi vil altid vurdere, om vi skal have tværfagligt samarbejde med andre faggrupper, for at sikre den mest effektive behandling for dig. På vores klinik specialiserer vi os i fysioterapi og tilbyder også omfattende sportsrehabilitering og personlige træningsplaner for at sikre en bedre og hurtigere bedring. Vores team vil vurdere din tilstand og skabe en skræddersyet tilgang, der inkluderer målrettede øvelser, styrketræning og funktionel rehabilitering for at optimere din helingsproces og hjælpe dig med at komme tilbage til din aktive livsstil.

Hvor hurtigt kan jeg vende tilbage til sport eller fysisk aktivitet efter ankelsmerter?

Tidslinjen for at vende tilbage til sport eller fysisk aktivitet afhænger af karakteren og sværhedsgraden af dine ankelsmerter, samt din fremgang i rehabiliteringen. Vi vil guide dig gennem en gradvis tilbagevenden ved hjælp af en aktivitetsplan, der eksempelvis involverer specifikke øvelser, styrketræning og funktionel træning. Det er vigtigt ikke at skynde på processen for at undgå, at skaden genopstår.

Kan fysioterapi forebygge, at ankelsmerter vender tilbage?

Skadesforebyggende træning kan forebygge en del af ankelskaderne, men ikke alle. Fysioterapi sigter mod at takle de underliggende årsager til ankelsmerter, forbedre styrke og fleksibilitet samt øge leddets stabilitet. Ved at takle disse faktorer kan fysioterapi hjælpe med at reducere risikoen for, at ankelsmerterne vender tilbage. Skadesforebyggende strategier som er effektive er blandt andet passende opvarmning, valg af fodtøj og ændring af teknik for at minimere sandsynligheden for fremtidige ankelskader- og skinner, hvis du har forstuvet din ankel mange gange.

Træn selv ankelrehabilitering hjemme

Disse artikler kan have din interesse

Senfølger efter hjernerystelse – værd at vide

Af; Janne Holm, Fysioterapeut og Osteopatstuderende Hvad er en hjernerystelse?En hjernerystelse opstår, når hjernen bliver udsat for en kraft der gør at den rammer mod det indvendige af kraniet. Det kan ske ved et direkte traume mod kraniet, men det kan også ske...