Sådan arbejder vi med behandling i Svendborg Sportsklinik

jun 25, 2023

Skadeshåndtering og behandling  er ofte meget forskelligt fra faggruppe til faggruppe og fra fysioterapeut til fysioterapeut. I Svendborg Sportsklinik er vores mål altid at hjælpe dig til at kunne håndtere dit problem samt forebygge at det opstår igen.

Vores tilgang til det gode behandlings-forløb

Dybdegående undersøgelse

Det gode behandlingsforløb starter altid med en dybdegående undersøgel af dit problem. Det inkludrer en grundig analyse af forløbet omkring skadens opståen, samt hvordan skaden påvirker dig i dag. Dernæst laver vi en specialiseret undersøgelse af det skadede område, uanset om det er din knæ, ryg, ankel, eller noget helt fjerde.

Ud fra undersøgelsen og analyserne af vores fundt kan vi lave en skræddersyet behandlingsplan.

 

Grundig undersøgelse af knæskader hos fodboldspillere.

Skræddersyet behandlingsplan

Det er langt fra alle skader der skal behandles ud fra de samme principper og metoder. For eksempel er behandlingsstrategien vidt forskelligt om vi arbejder med slidgigt i knæet, springerknæ eller korsbåndsskade.

Behandlingen foregår ofte med en individuel kombination af behandling på briks, træningsterapi, holdtræning eller hjemmeøvelser. Valget af tilgang beror på en model for evidensbaseret praksis, bestående af en blanding af dine præferencer, terapeutens præferencer og den videnskabelige evidens.

Selvom tilgangen er forskellig vil der dog ofte være ligheder,  som for eksempel styrkelse omkring det skadede led/væv samt god koordination og kontrol over leddet.

Langsigtet skadesforebyggelse

Selvom det kan være fristende at stoppe sin genoptræning i det øjeblik at smertern er længere nede, så tilrettelægger vi altid en indsats for langsigtet skadesforebyggelse.

På den måde kan du præstere og holde dig i bedre form, mange år ud i fremtiden.

Professionel fysioterapeut demonstrerer øvelser til behandling af rygsmerter i en fysio-pilates session i sportsklinikken.

Sådan arbejder vi:

Up Next

Læs mere om specifikke skader

Relaterede artikler:

Step by step guide til genoptræning efter akut skade

Step by step guide til genoptræning efter akut skade

Vrid i ankel eller knæ kan være svære at undgå, men når skaden er sket kan man gøre meget for at komme hurtigere tilbage til sport.  Kort men godt: Sådan genoptræner du effektivt efter akut skade.Step 1: kontrol af skader I første step handler det ene og alene om at...

Få gratis råd & tips

Billedet repræsenterer klinikkens logo, der vises på en gennemsigtig baggrund