Motorsport som Supermotard og Motorcross er ekstremt krævende både fysisk og mentalt. Forestil dig, at du hele tiden er et splitsekund fra at falde og komme alvorligt til skade – samtidigt med at dine arme syrer til og du er presset på konditionen!

I Svendborg Sportsklinik hjælper vi en af Danmarks bedste Supermotard kørere Rasmus Priergaard med at nå sit fulde potentiale – til trods for store fysiske udfordringer.

Vejen til mål er aldrig en lige linje

Rasmus Priergaards historie i motorsport er bygget på jernvilje, ofre og en stædig trodsighed.

Rasmus er født med benzin i blodet – og det meste af hans liv drejer sig om at køre hurtigt på motorcykel. Han arbejder med udvikling og optimering af bremsesystemer til motorcykler hos SBS Brakes i Svendborg – og i sin fritid kører han også Motorcross og Supermotard.

At køre på motorcykel på eliteplan er ikke ufarligt. Rasmus startede sit forløb i Svendborg Sportsklinik efter et brækket kraveben. Det blev starten på et omfattende samarbejde med både fysisk og mental optimering.

Skader er enormt svære at undgå, men den professionelle hjælp er helt essentiel for at kunne presse sig maksimalt og opnå de bedst resultater.

Sådan finder vi vejen

Når vi arbejder med sportspræstation i Svendborg Sportsklinik ser vi altid på det hele menneske bag atleten. Sportspræstation bliver påvirket af enormt mange faktorer, som ønsker, håb, frygt, fysik, tekniske formåen og meget mere. Derfor er det altid vores mål at kortlægge de faktorer, som påvirker det enkelte menneske bag atleten og optimere all round.

Rasmus Priergaard siger:

“Stig hjælper mig med mange ting – blandt andet at komme hurtigt tilbage på cyklen når jeg har kørt over evne

Men udover det fysiske hjælper han også med det mentale!

Forståelse for det mentale aspekt samt træning af dette er utrolig vigtigt i vores sport. Derfor kan Stig, med mange års erfaring i konkurrencetræning, hjælpe med at analysere mine udfordringer og finde værktøjer til at forbedre dem eller helt at undgå dem!

Jeg har altid været meget glad for fysisk træning og har aldrig hadet at tage løbeture, vægttræne eller intervaltræne. Men når jeg samtidigt har skelet til den profesionelle industri, har jeg tidligere været inspireret til at tilnærme min fysiske træning så meget som muligt en professionel.

Ved siden af dette skulle jeg også passe et fuldtidsarbejde, renovere hus, forberede motorcykel og udstyr, få god næring, køretræne, være social og ikke mindst RESTITUERE!

Dette resulterede i generel overtræning, hvilket gik ud over min performance på arbejde, på cyklen, til løb og generelt i dagligdagen.

Sammen med Stig fik vi kortlagt alt dette, så jeg kunne prioritere bedre og få langt mere tid til at blive klar på opgaven – at forbedre mig hver dag!

Hvis noget af det ovenstående lyder bekendt, så giv Stig et kald og hør om han ikke kan hjælpe dig godt på vej, om det er fysisk eller mentalt og uanset sportsgren!

Sådan arbejder vi med optimering

Up Next

En ung kvinde træner på en agilitetsstige.

Læs mere om sports performance

Relaterede artikler:

Senfølger efter hjernerystelse – værd at vide

Af; Janne Holm, Fysioterapeut og Osteopatstuderende Hvad er en hjernerystelse?En hjernerystelse opstår, når hjernen bliver udsat for en kraft der gør at den rammer mod det indvendige af kraniet. Det kan ske ved et direkte traume mod kraniet, men det kan også ske...

Sådan arbejder vi med behandling i Svendborg Sportsklinik

Sådan arbejder vi med behandling i Svendborg Sportsklinik

Skadeshåndtering og behandling  er ofte meget forskelligt fra faggruppe til faggruppe og fra fysioterapeut til fysioterapeut. I Svendborg Sportsklinik er vores mål altid at hjælpe dig til at kunne håndtere dit problem samt forebygge at det opstår igen.Vores tilgang...