FysioPilates

FysioPilates er en blid og hensynstagende træningsform, der tilpasses den enkelte uanset træningsniveau.

Professionel fysioterapeut demonstrerer øvelser til behandling af rygsmerter i en fysio-pilates session i sportsklinikken.

Med FysioPilates i Svendborg Sportsklinik har du mulighed for at få kontrol over dine smerter i ryg og nakke.FysioPilates er baseret på den traditionelle pilates og inddrager de fysioterapeutiske grundprincipper.

Træningen foregår i rolige omgivelser med fokus på den enkeltes behov.

FysioPilates er effektivt til behandling af

Smerter og stivhed i ryg og/eller nakke

Spændingshovedpine

Genoptræning efter diskusprolaps

Graviditetsrelaterede smerter

Genoptræning efter fødsel

Billede af en fysioterapeut, der overvåger en klient under fysiopilates-øvelser for at sikre korrekt udførelse og maksimal træningseffekt

Sådan foregår Fysiopilates

FysioPilates foregår i klinikkens træningslokale, hvor der er plads til maksimalt seks deltagere.

Det betyder også, at du som deltager får grundig, superviseret vejledning undervejs, så du får mest ud af træningen.

Træningen foregår typisk liggende, siddende eller stående på måtter, og der bliver ofte inddraget redskaber som store bolde, pilatesbolde, foam rollers, elastikker, m.m.

Hvad siger vores klienter:

“Det er dejligt at blive guidet igennem alle øvelserne, så jeg får mest ud af det. Jeg har lært mange gode øvelser, som netop er gode for de udfordringer, jeg har med lænden. Du er meget opmærksom på den individuelle person.”

Sine

“Helt klart en god undervisning, som kommer hele vejen rundt. Er selv kommet af med et langvarigt rygproblem. Har fået nogle gode øvelser til at arbejde videre med, når behovet er der.”

Anni

“Super dejligt med grundig vejledning i øvelserne. God blanding af øvelser med fokus på styrke og fleksibilitet. Lille hold med god stemning.”

Camilla

FAQ: Behandling med fysiopilates

Hvor lang tid skal man træne FysioPilates for at få effekt?
Vores træningsforløb strækker sig altid over mindst fem uger, da vi mener, det har den bedste effekt. Udover den ugentlige træning på holdet, anbefaler vi, at du også træner derhjemme mindst en gang yderligere for at få den optimale effekt ud af træningen.
Hvorfor er FysioPilates effektivt?

FysioPilates er en effektiv træningsform, da den foregår i roligt tempo, og der er derfor tid til at gå i dybden, så kvaliteten i alle øvelser sikres. Træningen fokuserer på at træne de dybe, stabiliserende muskler i ryg og nakke samt bækkenbundsmuskulaturen. Herudover er der i træningen fokus på vejrtrækningen, så der skabes de bedste forudsætninger for kroppens strukturer.

Kan jeg træne FysioPilates selvom jeg har ondt?
Ja, du kan sagtens træne FysioPilates, selvom du har ondt. Det er en meget skånsom træningsform, som kan tilpasses til lige netop det niveau, du er på. Undervejs i træningen er der rig mulighed for at få sparring og vejledning, så du hele tiden føler dig tryg.
Skal man være i form inden man begynder sin træning?
Nej, det er ikke et krav. Vores FysioPilates forløb er bygget op, så alle kan være med fra starten – uanset om du er i god form, eller om det er din første gang. Du vil opleve, at træningen bliver mere udfordrende fra gang til gang.

Træn selv hjemmeøvelser til rehabilitering med FysioPilates:

Disse artikler kan have din interesse:

Sådan arbejder vi med behandling i Svendborg Sportsklinik

Sådan arbejder vi med behandling i Svendborg Sportsklinik

Skadeshåndtering og behandling  er ofte meget forskelligt fra faggruppe til faggruppe og fra fysioterapeut til fysioterapeut. I Svendborg Sportsklinik er vores mål altid at hjælpe dig til at kunne håndtere dit problem samt forebygge at det opstår igen.Vores tilgang...